Zamówienia publiczne

Przedmiot zamówienia:

Usługi cateringowe podczas spotkań w ramach konferencji naukowych w Wielkopolskim Centrum Onkologii.

Numer zamówienia:

350/98/2013

« Powrót do szczegółów zamówienia

odpowiedzi na pytania

Poznań, dnia 13.09.2013
EZ/350/98/2013/1098



Wg rozdzielnika:
do wszystkich zainteresowanych i uczestników postępowania o zamówienie publiczne.


dotyczy: przetargu nieograniczonego nr EZ/350/98/2013 Usługi cateringowe podczas spotkań w ramach konferencji naukowych w Wielkopolskim Centrum Onkologii.

Wielkopolskie Centrum Onkologii uprzejmie informuje, iż wpłynęły zapytania do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, na które udzielamy odpowiedzi:

PYTANIE
mam pytanie dotyczące braku gramatur dla poszczególnych pozycji menu.
Chcielibyśmy wiedzieć jakie gramatury należy przyjąć, ponieważ w przypadku ich braku, każdy oferent może podać dowolną wartość, która w oczywisty sposób wpływa na cenę oferty.

ODPOWIEDŹ
Zamawiający w załączniku do niniejszego pisma koryguje treść części załącznika nr 2 w zakresie specyfikacji ilościowo – jakościowej z podaniem gramatury.


UWAGA:
Ocena oferty przez Zamawiającego zostanie dokonana w oparciu o wymagania zawarte w specyfikacji z uwzględnieniem niniejszej modyfikacji.



Z poważaniem,
z-ca dyrektora ds. ekonomiczno- eksploatacyjnych



inż. Małgorzata Kołodziej- Sarna




Pismo przygotował: Sylwia Krzywiak, Dział zamówień publicznych i zaopatrzenia, tel. 061 8850 644
Przerwa kawowa zestaw nr I Dla 1 osoby







• Pieczywo cukiernicze w papilotkach -
- serniczek waniliowy – 1/3 wszystkich ciastek
- ciastko czekoladowe - 1/3 wszystkich ciastek
-szarlotka¬ – 1/3 wszystkich ciastek
• Napoje zimne
- sok owocowe: pomarańczowy, jabłkowy

- woda mineralna niegazowana

• Napoje gorące
- kawa rozpuszczalna
- herbata czarna
- śmietanka do kawy

- cytryny świeże (pokrojone w plastry)
- cukier
- cukier II
1,5 x 50 g


1 x 250 ml na osobę

1 butelka po 500 ml na osobę

1 x 220 ml
1 x 220 ml
2 porcje na osobę-1szt-10g
2 porcje na osobę
2 porcje na osobę
10 g(cukier w saszetkach)

Przerwa kawowa zestaw nr II
• Pieczywo cukiernicze w papilotkach 1,5 x 50g w rodzajach:
- placek drożdżowy
- placek jogurtowy
- ciastka korzenne

• Napoje zimne
- sok owocowe: pomarańczowy, jabłkowy

- woda mineralna niegazowana

• Napoje gorące
- kawa rozpuszczalna
- herbata czarna
- śmietanka do kawy

- cytryny świeże (pokrojone w plastry)

- cukier
1,5 x 50 g





1 x 250 ml na osobę

1 butelka po 500 ml na osobę

1 x 220 ml na osobę
1 x 220 ml na osobę
2 porcje na osobę-1szt-10g)
2 porcje na osobę

2 porcje na osobę (cukier w saszetkach 10g)
Lunch zestaw nr I
• Zupa :
- krem kalafiorowy (300 ml)( ½ wszystkich porcji) , krem pomidorowy (300 ml)( ½ wszystkich porcji)
• Danie główne:
- polędwiczki wieprzowe z grzybami leśnymi( ½ wszystkich porcji), (120 g + sos 150 g)
- filet z łososia w sosie śmietanowym( ½ wszystkich porcji) (120 g + sos 150 g)
• Dodatki:
- ryż curry, ( 1/3 wszystkich porcji) (150 g)
- ziemniaczki z wody z koperkiem( 1/3 wszystkich porcji) (150 g)
- Bukiet jarzyn z wody( 1/3 wszystkich porcji) (130 g)
• Napoje: woda mineralna 200 ml 1,3 porcji na osobę


1,3 porcji na osobę


1,3 porcji na osobę



1 butelka po 500 ml na osobę
Lunch zestaw nr II
• Zupa
-zupa cebulowa (300 ml) ( ½ wszystkich porcji), krem brokułowy (300 ml)( ½ wszystkich porcji)
• Danie główne
- kurczak w sosie curry(120 g + sos 150 g) ( ½ wszystkich porcji)
- strogonow z indyka(120 g + sos 150 g) ( ½ wszystkich porcji)
• Dodatki
- kluski francuskie (150 g)( 1/3 wszystkich porcji)

- ryż ze szpinakiem (150 g)( 1/3 wszystkich porcji)

- bukiet jarzyn z wody (130 g)( 1/3 wszystkich porcji)

Napoje: woda mineralna 200 ml 1,3 porcji na osobę


1,3 porcji na osobę


1,3 porcji na osobę


1 butelka po 500 ml na osobę
Lunch zestaw nr III



• Zupa
- żurek (300 ml)( 1/2 wszystkich porcji)
, krem pieczarkowy (300 ml)( 1/2 wszystkich porcji)
• Danie główne
- kaski z indyka w aromatycznym sosie cebulowym (120 g + sos 150 g) ( 1/3 wszystkich porcji)
- filet z dorsza z pieczarkami i cebulą(120 g + dodatek 150 g) ( 1/3 wszystkich porcji)
- schab duszony w białym winie w aksamitnym sosie(120 g + sos 150 g) ( 1/3 wszystkich porcji)
• Dodatki
- kluski francuskie (150 g) ( 1/3 wszystkich porcji)
- ryż ze szpinakiem (150 g)( 1/3 wszystkich porcji)
- bukiet jarzyn z wody (130 g)( 1/3 wszystkich porcji)
Napoje: woda mineralna 200 ml 1,3 porcji na osobę


1,3 porcji na osobę






1,3 porcji na osobę



1 butelka po 500 ml na osobę
Przerwa kanapkowa
• kanapki dekoracyjne na chlebie pszennym i razowym z: serem typu camembert, łososiem, szynką, salami, twarożkiem, żółtym serem itp.;
wszystkie kanapki z masłem;
dodatki do kanapek: pomidor, ogórek zielony surowy, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, oliwki, koperek, sałata, ketchup, majonez itp.
(min. 1 dodatek na 1 kanapkę)
1 kanapka =60 g

• Napoje zimne
- sok owocowe: pomarańczowy, jabłkowy

- woda mineralna niegazowana

• Napoje gorące
- kawa rozpuszczalna
- herbata czarna
- śmietanka do kawy


- cytryny świeże (pokrojone w plastry)
- cukier

po 3 porcje na osobę









1 x 250 ml na osobę


1x 1 butelka po 500 ml na osobę

1 x 220 ml na osobę
1 x 220 ml na osobę
2 porcje na osobę-1szt-10g)

2 porcje na osobę
2 porcje na osobę (cukier w saszetkach 10g)
Menu Bankietowe
• Wino
- lampka wina musującego ( 100 ml)
• Przekąski koktajlowe:
Szaszłyczki – proporcjonalny mix
- z szynki wędzonej i melona
- z pomidorkami koktajlowymi , mozzarellą i bazylią
- z aromatyczną śliwką z boczkiem
- z serami pleśniowymi i twardym oraz winogronami i razowcem
- ruloniki z łososiem i pastą w cieście
1 szaszłyczek ca 60 g
Babeczki z ciasta francuskiego- proporcjonalny mix
- z pastą jajeczną i kawiorem
- z łososiem w sosie koperkowym
- z szyjkami rakowymi w majonezie
- z serem mozzarella i koktajlowymi pomidorami
1 babeczka ca70 g
Koreczki - proporcjonalny mix
- z serów francuskich z oliwkami lub winogronami
- z szynki wiejskiej
- z avocado i krewetką
1 koreczek ca 40 g
Tartaletki - proporcjonalny mix
- ze szpinakiem i łososiem
- z kurkami i oscypkiem
- z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
-z figami i serem pleśniowym
1 tartaletka ca 50 g
Bufet z napojami
- woda mineralna ( 200 ml)
- sok owocowe: pomarańczowy, jabłkowy (200ml)
300 porcji


900 porcji ( po 3 sztuki na osobę)




















150 porcjix200 ml
150 porcjix200 ml






Dodatkowe wymagania
1. Przygotowanie i dostarczenie posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego
2. Wykonawca zapewni dostarczenie usługi na miejsce jej świadczenia wskazane przez Zamawiającego oraz zapewni obsługę techniczną w zakresie jej przygotowania najpóźniej 45 minut przed rozpoczęciem spotkania
3. Wyposażenie w niezbędny sprzęt, zastawę porcelanową, szkło, sztućce platerowe, serwetki, stoliki koktajlowe, stoły.
4. Posiłki i napoje podane bezpośrednio na stołach szwedzkich ( dostarczonych przez wykonawcę ). Posiłki będą serwowane przez kucharzy.
5. Wykonawca zapewni obsługę kelnerską.
6. Wykonawca zapewnie wodę i szklanki przy mównicy dla wykładowców zgodnie z programem konferencyjnym.
7. Wykonawca uprzątnie i odbierze sprzęt oraz naczynia po zakończeniu spotkania.
8. Zamawiający na 7 dni przed imprezą potwierdzi wykonawcy liczbę uczestników.
9. Zamawiający na 20 dni przed planowaną konferencją potwierdzi Wykonawcy, że Konferencja się odbędzie, z zastrzeżeniem że Zamawiający może zrezygnować z jej organizacji.

« Powrót do szczegółów zamówienia