Zamówienia publiczne

Przedmiot zamówienia:

Zakup i dostawa ryb i przetworów z ryb

Numer zamówienia:

350/11/2014

« Powrót do szczegółów zamówienia

informacja o wyborze ofert

Poznań, dnia 04.03.2014
EZ/350/11/2014/295



Wg rozdzielnika: do wszystkich zainteresowanych postepowaniem EZ/350/11/2014
Dotyczy: Zakup i dostawa ryb i przetworów z ryb



Wielkopolskie Centrum Onkologii uprzejmie informuje, iż w wyniku przeprowadzonej procedury o zamówienie publiczne w trybie art.38 ( przetarg nieograniczony na zakup i dostawę ryb i przetworów z ryb została wybrana oferta z najniższą ceną, spełniające wymagania siwz:

Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo- Usługowe
Larus Krzysztof Adamkiewicz
Ul. Rynek 7
63-810 Borek Wlkp

Całkowita wartość zamówienia wynosi 37.128,00zł netto; 38.984,40zł brutto
Termin płatności 30 dni.
Wpłynęły 3 oferty , odrzucono 1 ofertę.

Wykonawcy, którzy złożyli oferty w postępowaniu z wartością punktową.

Nr oferty Nazwa Oferenta Cena oferty punktacja
1 Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo- Usługowe
Larus Krzysztof Adamkiewicz
Ul. Rynek 7
63-810 Borek Wlkp 37.128,00zł netto; 38.984,40zł brutto 100
2 A B Frost sp. J. Królik
Ul. Górna 8
93-277 Brąszowice 38.710,00zł netto; 40.645,50zł brutto 95
3 Hurtownia RYBKA
Pasik Barbara, Pasik Anna, Pasik-Pietrykowska Kamila s.c.
Ul. Częstochowska 211
62-800 Kalisz 35.930,00zł netto; 37.726,50zł brutto odrzucona

OFERTY ODRZUCONE

Zamawiający wyklucza firmę Hurtownia Rybka z siedzibą w Kaliszu.
W Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia Zamawiający wymagał załączenia do oferty Certyfikatu HACCP lub PN-EN ISO 22000:2006 lub równoważnego o nie gorszych standardach lub oświadczenie o wdrożeniu systemu HACCP oraz w przypadku producenta zaświadczenia o nadzorze weterynaryjnym lub sanepidu nad produkcją. Wykonawca nie załączył wymaganego dokumentu do oferty.
W toku postępowania zwrócono się o uzupełnienie wymaganego dokumentu.
Wykonawca przedstawił zaświadczenie Państwowego Inspektoratu Sanitarnego potwierdzające wdrożenie zasady Dobrej Praktyki Higienicznej ( GHP).
Powyższe nie spełnia wymagań Zamawiającego. GHP jest programem warunków wstępnych utrzymywanym przed wdrożeniem systemu HACCP, nie jest to równoważne z certyfikatem HACCP, który zakłada że wszyscy, którzy żywność produkują i wprowadzają do obrotu zapewniają jej bezpieczeństwo zdrowotne.
Wobec powyższego Wykonawca nie wykazał spełnienia warunków wymaganych w SIWZ.
Nadmienić należy iż zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych:
„ Złożone na wezwanie zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego, nie później niż w dniu, w którym upłynął termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo termin składania ofert”
Załączony dokument wystawiony został po terminie otwarcia ofert 28 lutego 2014r. Zgodnie z zapisem art. 89 ust. 1 pkt. 5 Zamawiający odrzuca ofertę złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu.

Dziękujemy za udział w postępowaniu o zamówienie publiczne.
Wybranego oferenta prosimy o przygotowanie umowy załączonej do niniejszego pisma.
Umowa dostępna w formie elektronicznej – prośbę proszę wysłać na adres: zaopatrzenie@wco.pl
Data podpisania umowy 10.03.2013r.




Z poważaniem,
Z-ca Dyr. ds. ekonomiczno- eksploatacyjnych




Inż. Małgorzata Kołodziej- Sarna













Pismo przygotował: Sylwia Krzywiak, Dział zamówień publicznych i zaopatrzenia, tel. 061 8850 644









Proszę o potwierdzenie otrzymania treści pisma nr fax 061 8850 698

Potwierdzam otrzymanie pisma- informacji o wyborze ofert w postępowaniu nr 11/2014- Zakup i dostawa ryb i przetworów z ryb





04.03.2014. ………..………………………………….
Podpis i pieczątka

« Powrót do szczegółów zamówienia