Zamówienia publiczne

Przedmiot zamówienia:

ZAKUP I DOSTAWA TOWARÓW OGÓLNO- SPOŻYWCZYCH

Numer zamówienia:

/16/2008

« Powrót do szczegółów zamówienia

ogłoszenie

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy



Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wielkopolskie Centrum Onkologii, ul. Garbary 15, 61-866 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8540500, fax 061 8521948.

Adres strony internetowej zamawiającego: www.wco.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP I DOSTAWA TOWARÓW OGÓLNO- SPOŻYWCZYCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: ZAKUP I DOSTAWA TOWARÓW OGÓLNO- SPOŻYWCZYCH

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.84.10.00-5, 15.61.20.00-1, 15.85.11.10-2, 01.11.11.30-0, 15.87.24.00-5, 15.87.10.00-4, 15.32.00.00-7, 15.87.11.00-5, 15.80.00.00-6, 15.33.22.00-6, 15.83.16.00-8.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 13.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.



II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy.


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy, spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 pkt 1 - 4 ustawy Prawo zamówień publicznych, a mianowicie: 1) - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - posiadają niezbędną wiedze i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznymi osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. - Posiadają certyfikat wdrożenia systemu HACCP lub decyzję sanepidu stwierdzającą spełnienie wymogów dotyczących prowadzenia produkcji bądź dystrybucji środków spożywczych, lub oświadczenie o wdrażaniu systemu HACCP 2) Spełnią wymagania określone w niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Ocena spełnienia ww. warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach określonych w pkt VI specyfikacji. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż ww. warunki Wykonawca spełnił.
Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.1. Aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 1.2. W przypadku wykonawcy będącego spółką cywilną wymagane jest załączenie do oferty: a) zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej każdego wspólników; b) pełnomocnictwa wspólników do występowania w imieniu spółki lub złożenia dokumentów przetargowych podpisanych przez wszystkich wspólników, jeżeli umowa spółki nie stanowi inaczej. 1.3. Pełnomocnictwo osób sporządzających ofertę, jeżeli ich kompetencja nie wynika wprost z dokumentacji określonych w podpunkcie 1.1 lub 1. 2 niniejszego punktu . 1.4. Wypełniony formularz ofertowy, w którym Wykonawca określi całkowitą wartość przedmiotu zamówienia w PLN (netto i brutto), - będącą sumą wartości, tak brutto jak i netto - podpisany przez osoby upoważnione do podejmowania czynności prawnych, w tym do zaciągania zobowiązań skutkujących finansowo. 1.5. Formularz cenowy 1.6. Oświadczenie Wykonawcy potwierdzające spełnienie wymagań określonych w art. 22 ust. 1 i 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik do specyfikacji. 1.7. Certyfikat systemu HACCP wystawiony przez uprawnioną do tego firmę lub oświadczenie o wdrażaniu systemu HACCP lub decyzję sanepidu stwierdzającą spełnienie wymogów dotyczących prowadzenia produkcji bądź dystrybucji środków spożywczych, lub oświadczenie o wdrażaniu systemu HACCP. 1.8. Oświadczenie o przekazaniu/ lub nie przekazaniu części zamówienia podwykonawcom 1.9. W związku z wdrożonym w Wielkopolskim Centrum Onkologii Systemem Zarządzania Środowiskowego i Systemem Zarządzania Bezpieczeństwem i Higieną Pracy zobowiązuje się Wykonawców zewnętrznych wykonujących prace na terenie należącym do WCO do stosowania wymaganych zasad. W chwili zawarcia umowy Wykonawca zobowiązany będzie do podpisania protokółu koordynacyjnego, którego wzór stanowi załącznik do specyfikacji.
SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.



IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wco.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dział zamówień publicznych i zaopatrzenia pokój 028 I piętro.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 31.01.2008 godzina 10:00, miejsce: Kancelaria Wielkopolskiego Centrum Onkologii.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: cukier.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier, 1 pozycja.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Herbata, kawa, kakao.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Herbata, kawa, kakao.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.84.10.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: mąka, makaron, ryż, sól.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mąka, makaron, ryż, sól.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.20.00-1, 15.85.11.10-2, 01.11.13.00-1, 15.87.24.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przyprawy.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: soki.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: soki.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.32.00.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ocet, musztarda, chrzan.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ocet, musztarda, chrzan.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.11.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: galaretka, żelatyna, budyń, kisiel.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: galaretka, żelatyna, budyń, kisiel.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: różne produkty spożywcze.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: różne produkty spożywcze.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: dżemy, powidła.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dżemy, powidła.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: miód.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: miód.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.16.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: zupy.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zupy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: kotlet sojowy.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kotlet sojowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: różne produkty spozywcze.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: różne produkty spozywcze.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.




« Powrót do szczegółów zamówienia