Zamówienia publiczne

Przedmiot zamówienia:

Zakup i dostawa mięsa, drobiu i wedlin.

Numer zamówienia:

/11/2010

« Powrót do szczegółów zamówienia

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia

Ogłoszenie powiązane:
Ogłoszenie nr 35052-2010 z dnia 2010-02-08 r. Ogłoszenie o zamówieniu - Poznań
Zakup i dostawa mięsa, drobiu i wędlin: Pakiet 1 - Mięso wołowe Pakiet 2 - Mięsowieprzowe Pakiet 3 - Drób Pakiet 4 - Wędliny wieprzow0-wołowe drobno rozdrobnione, parzone lub gotowane, szynki. Pakiet 5 - Wędliny drobiowe drobno lub...
Termin składania ofert: 2010-02-16
________________________________________
Numer ogłoszenia: 41328 - 2010; data zamieszczenia: 12.02.2010

OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA
Ogłoszenie dotyczy: Ogłoszenia o zamówieniu.
Informacje o zmienianym ogłoszeniu: 35052 - 2010 data 08.02.2010 r.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Wielkopolskie Centrum Onkologii, ul. Garbary 15, 61-866 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8540500, fax. 061 8521948.
SEKCJA II: ZMIANY W OGŁOSZENIU
II.1) Tekst, który należy zmienić:
• Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: III.3.3.
• W ogłoszeniu jest: Decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcja Sanitarnej dotycząca transportu wraz z wykazem pojazdów, którymi towar będzie dostarczany. Ocena spełnienia ww. warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż ww. warunki Wykonawca spełnił..
• W ogłoszeniu powinno być: Decyzja właściwego organu inspekcji sanitarnej dotycząca zgody na przewóz artykułów żywnościowych-żywności a w przypadku producenta mięsa i wędlin decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii dotycząca zgody na przewóz artykułów żywnościowych-żywności - dotyczy pojazdu do transportu. Ocena spełnienia ww. warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż ww. warunki Wykonawca spełnił..
• Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: III.6.
• W ogłoszeniu jest: Decyzja Państwowej Inspekcja Sanitarnej stwierdzającą spełnienie wymogów dotyczących prowadzenia produkcji bądź dystrybucji środków spożywczych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3. Zaświadczenie o nadzorze weterynaryjnym jeżeli Dostawca jest producentem. 4. Oświadczenie Wykonawcy o wykonywaniu badań wołowiny na BSE w odniesieniu do pakietu nr 1 - mięso wołowe i pakietu nr 4 - wędliny wieprzowo-wołowe drobno i średnio rozdrobnione, parzone lub gotowane, szynki. 5. Oświadczenie, że do każdej dostawy będzie dołączony dokument HDI -handlowy dokument identyfikacyjny. 6. Decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcja Sanitarnej dotycząca transportu wraz z wykazem pojazdów, którymi towar będzie dostarczany. 7. Pełnomocnictwa osób sporządzających ofertę, jeżeli ich kompetencja nie wynika wprost z dokumentów określonych w VI A 2 specyfikacji, 8. Wypełnione formularze: ofertowy i cenowy, według wzorów stanowiących załącznik nr 1 i załącznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, w którym Wykonawca określi całkowitą wartość przedmiotu zamówienia w PLN (netto i brutto) - podpisane przez osoby upoważnione do podejmowania czynności prawnych, w tym do zaciągania zobowiązań skutkujących finansowo. 9. Oświadczenie o przekazaniu części zamówienia podwykonawcom wg wzoru stanowiącego załącznik 5 do specyfikacji..
• W ogłoszeniu powinno być: 1.Decyzja Państwowej Inspekcja Sanitarnej stwierdzająca spełnienie wymogów dotyczących prowadzenia dystrybucji środków spożywczych a w przypadku producenta mięsa i wędlin decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii stwierdzającą spełnienie wymogów dotyczących prowadzenia produkcji bądź dystrybucji środków spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 2. Zaświadczenie o nadzorze weterynaryjnym jeżeli Dostawca jest producentem. 3. Oświadczenie Wykonawcy o wykonywaniu badań wołowiny na BSE w odniesieniu do pakietu nr 1 - mięso wołowe i pakietu nr 4 - wędliny wieprzowo-wołowe drobno i średnio rozdrobnione, parzone lub gotowane, szynki. 4. Oświadczenie, że do każdej dostawy będzie dołączony dokument HDI -handlowy dokument identyfikacyjny. 5. Decyzja właściwego organu inspekcji sanitarnej dotycząca zgody na przewóz artykułów żywnościowych-żywności a w przypadku producenta mięsa i wędlin decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii dotycząca zgody na przewóz artykułów żywnościowych-żywności /dotyczy pojazdu do transportu. 6. Pełnomocnictwa osób sporządzających ofertę, jeżeli ich kompetencja nie wynika wprost z dokumentów określonych w VI A 2 specyfikacji, 7. Wypełnione formularze: ofertowy i cenowy, według wzorów stanowiących załącznik nr 1 i załącznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, w którym Wykonawca określi całkowitą wartość przedmiotu zamówienia w PLN (netto i brutto) - podpisane przez osoby upoważnione do podejmowania czynności prawnych, w tym do zaciągania zobowiązań skutkujących finansowo. 8. Oświadczenie o przekazaniu części zamówienia podwykonawcom wg wzoru stanowiącego załącznik 5 do specyfikacji..
• Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: IV.4.4.
• W ogłoszeniu jest: Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.02.2010 godzina 09:00, miejsce: Wielkopolskie Centrum Onkologii ul. Garbary 15, 61-866 Poznań Kancelaria WCO. pokój 3089 dawny 301, III piętro...
• W ogłoszeniu powinno być: Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.02.2010 godzina 09:00, miejsce: Wielkopolskie Centrum Onkologii ul. Garbary 15, 61-866 Poznań Kancelaria WCO. pokój 3089 dawny 301, III piętro...

« Powrót do szczegółów zamówienia