Zamówienia publiczne

Przedmiot zamówienia:

Zakup i dostawa mięsa i wędlin

Numer zamówienia:

/64/2008

« Powrót do szczegółów zamówienia

odpowiedzi na pytania







Poznań, dnia 12.06.2008.
EZ/3447/ 2008


Wg rozdzielnika do wszystkich zainteresowanych przetargiem nieograniczonym nr 64/2008

Dotyczy: Zakup i dostawa mięsa i wędlin

Wielkopolskie Centrum Onkologii informuje, iż wpłynęły zapytania do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, na które udzielamy odpowiedzi:

PYTANIE
Na potwierdzenie spełnienia wymagań Zamawiającego zawartych w rozdziale VI SIWZ, str. 5 SIWZ, punkt 1.7 Zamawiający wymaga załączenia do oferty” Certyfikat systemu HACCP wystawiony przez uprawnioną do tego firmę lub oświadczenie o wdrażaniu systemu HACCP lub decyzję sanepidu stwierdzającą spełnienie wymogów dotyczących prowadzenia produkcji bądź dystrybucji środków spożywczych, lub oświadczenie o wdrażaniu systemu HACCP.”
Nasza firma jako producent mięsa i wędlin, które są przedmiotem zamówienia podlega nadzorowi weterynaryjnemu.
Czy w związku z tym potwierdzimy spełnienie powyżej przytoczonego wymogu Zamawiającego składając do oferty:
- Zaświadczenie Powiatowego Lekarza Weterynarii, że zarówno w produkcji jak i obrocie został wdrożony system HACCP
- Decyzje Powiatowego Lekarza Weterynarii kwalifikujące nasz zakład do prowadzenia produkcji w zakresie produktów będących przedmiotem zamówienia?

ODPOWIEDŹ
Zamawiający dopuszcza złożenie do oferty powyższych dokumentów jako potwierdzenie spełniania wymogów stawianych przez specyfikację w punkcie 1.7 VI części SIWZ.





Z poważaniem,
z-ca dyrektora ds. ekonomiczno- eksploatacyjnych



inż. Małgorzata Kołodziej- Sarna


« Powrót do szczegółów zamówienia