Zamówienia publiczne
Przedmiot zamówienia:
Zakup i dostawa mięsa i wędlin
Numer zamówienia:
/64/2008
« Powrót do szczegółów zamówieniaodpowiedzi na pytania
Poznań, dnia 12.06.2008.
EZ/3447/ 2008
Wg rozdzielnika do wszystkich zainteresowanych przetargiem nieograniczonym nr 64/2008
Dotyczy: Zakup i dostawa mięsa i wędlin
Wielkopolskie Centrum Onkologii informuje, iż wpłynęły zapytania do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, na które udzielamy odpowiedzi:
PYTANIE
Na potwierdzenie spełnienia wymagań Zamawiającego zawartych w rozdziale VI SIWZ, str. 5 SIWZ, punkt 1.7 Zamawiający wymaga załączenia do oferty” Certyfikat systemu HACCP wystawiony przez uprawnioną do tego firmę lub oświadczenie o wdrażaniu systemu HACCP lub decyzję sanepidu stwierdzającą spełnienie wymogów dotyczących prowadzenia produkcji bądź dystrybucji środków spożywczych, lub oświadczenie o wdrażaniu systemu HACCP.”
Nasza firma jako producent mięsa i wędlin, które są przedmiotem zamówienia podlega nadzorowi weterynaryjnemu.
Czy w związku z tym potwierdzimy spełnienie powyżej przytoczonego wymogu Zamawiającego składając do oferty:
- Zaświadczenie Powiatowego Lekarza Weterynarii, że zarówno w produkcji jak i obrocie został wdrożony system HACCP
- Decyzje Powiatowego Lekarza Weterynarii kwalifikujące nasz zakład do prowadzenia produkcji w zakresie produktów będących przedmiotem zamówienia?
ODPOWIEDŹ
Zamawiający dopuszcza złożenie do oferty powyższych dokumentów jako potwierdzenie spełniania wymogów stawianych przez specyfikację w punkcie 1.7 VI części SIWZ.
Z poważaniem,
z-ca dyrektora ds. ekonomiczno- eksploatacyjnych
inż. Małgorzata Kołodziej- Sarna
« Powrót do szczegółów zamówienia